Kaartlezen als sport

orienteren

Ik ben ergens achter gekomen! Als ik dit eerder had geweten! Al jaren ben ik gek op kaarten en dus ook op kaarten lezen. Ik lees voor mijn plezier een atlas en ga ik ook graag op vakantie naar een onbekend oord om me dan helemaal te moeten overleveren aan een plattegrond. Maar nu blijkt dat er een sport is voor mensen zoals ik, die graag kaartlezen, en die sport heet oriëntatielopen. Hierbij moeten deelnemers zo snel mogelijk hun weg zien te vinden van punt a naar punt b, met als enige hulpmiddelen een kaart en een kompas. Er zijn zelfs internationale kampioenschappen oriëntatielopen en die worden al sinds 1966 gehouden. Er zijn ook wedstrijden oriëntatierijden, waarbij een racer in een auto moet samenwerken met een kaartlezer. Het viel misschien ergens wel te verwachten dat er zo’n sport bestond, maar ik had er nooit eerder van gehoord. Ik denk dat ik me maar alvast ga voorbereiden op de komende voorrondes…

(Visited 136 times, 1 visits today)