Ik doe het zelf

Ik doe het zelf, maar wel na wat oefening.

Ik woon sinds een jaar of 15 in een heel oud huis, zo oud dat het is gebouwd nog voor de eerste wereldoorlog. Zo een oud huis heeft zo zijn voor- en nadelen. Een voordeel is natuurlijk dat het er prachtig en authentiek uitziet. MIjn woning is gesierd met verschillende prachtige ornamenten, een prachtige eikenhouten vloer en glas in lood ramen. Maar al dat mooi’s komt ook met een prijs. Omdat alles zo oud is moet er regelmatig iets gerepareerd worden. En met regelmatig bedoel ik: om de paar maanden. Na een tijdje peperdure vakmensen ingehuurd te hebben dacht ik: ik doe het zelf. Ik kom van oorsprong totaal niet uit een familie van klussers, ik moest mezelf dus alles aanleren. Alle vrienden iets kunnen heb ik gevraagd om mij een paar uurtjes te helpen wanneer er een nieuwe klus in huis lag. Na deze hulp en uitleg maak ik de klussen zelf af, en nu na een paar jaar kan ik met trots zeggen: ik doe het zelf!

(Visited 60 times, 1 visits today)